Skärpedjup




Idag hade vi vår första fotolektion detta år!
Vi började med att hälsa på våran nya lärare, sen hade vi repetering av vad vi lärt oss under dom tidigare två åren. Sen fick vi en stund  på oss att själva gå och fota. Leka lite med inställningarna, pröva oss fram och låta oss inspireras!












Gonatt världen








Grattis Sis











Gammal bild









Kör stenhårt!





Dagens vill ha:
En resa utomlands
Dagens klädsel: Jeans och en hoodie
Dagens frisyr: Uppsatt
Dagens låt: Sensimillia - Collie Buddz
Dagens planer: Plugga körkortsteori, käka middag och Weeds
Dagens saknad: Malå
Dagens person: Ingen annan än mig själv
Dagens misslyckande: Ingen fotolektion på grund av ändrat schema
Dagens drog: Musik
Dagens köp: Mat på Coop
Dagens godis: Karamellkungenpåse med en salig blandning
Dagens humör: Neutral
Dagens roligaste: Premiär på bloggen såklart!
Dagens bild:





Hej och...



Lovisa Åström heter jag som kommer att försöka driva denna blogg framöver. Jag är 18 år fyllda och jag går trejde året på mediaprogrammet, Anderstorpskolan i Skellefteå.  Mitt hem är i ett litet samhälle, Malå, där jag bor tillsammans med min familj, men under veckodagarna befinner jag mig i en liten källarlägenhet i Skellefteå. Det är för att jag inte står ut med tanken att varje morgon måsta pendla 12 mil för att komma till skolan.


Jag har även en annan blogg som går under namner ”ensnelhest.blogg.se” där jag skriver om min vardag. Jag tycker själv att den är väldigt ointressant så därför tänkte jag att jag skulle starta upp en ny blogg där jag kan kategorisera mig mer och få en nystart för att kunna göra bloggen mer intressant. Dessutom är jag inte helnöjd med namnet på den andra bloggen heller, men jag vet inte om jag kommer kunna lämna den helt nu till en början så kanske kommer att skriva där då och då men jag kan lova er att den här bloggen kommer att vara mycket mer intressant!


På min fritid gillar jag att..


*.. vara i stallet
och allt vad det innebär. Pyssla om hästarna, rida och köra. Jag har min älskade Farm Furir, som är en riktig travelit, uppe i Ytterberg. Har dock inte träffat han på väldigt länge nu eftersom han har åkt iväg på proffsträning, och med det har det blivit allt mindre tid i stallet. Jag har inte ridit på nästan ett år, men jag har spenderat tid i stallet ändå för att mysa med dom andra hästarna!
Nu lutar det även åt att börja rida på ridskolan i Malå igen i höst!


*.. umgås med mina vänner.
Jag har dom underbaraste kompisarna man kan tänka sig! Både i Malå men även i Skellefteå. Tror inte att jag skulle klara skolan utan dom vännerna jag har där! Allting blir så mycket roligare när dom är med. För att inte prata om kompisarna i Malå. Sjukaste humorn man kan ha! Så himla sköna människor alltså! Vi kan göra allt möjligt tillsammans, oftast ta det lugnt. Gilllar inte att planera så mycket i förväg, utan när vi gör något så är det impuls och det kan aldrig bli bättre!


* .. se film och lyssna på musik
är något jag också gör mycket. Vårat umgänge är ett fan av film i alla de slag, dock gillar jag mest skräck eller komedier.  Men det är alltid lika roligt att få sitta och skratta eller skrämma upp varandra! Säg en film, så har vi sett den!
Musiken jag lyssnar på är mest reggae, men ändå så är jag inte omöjlig att lyssna på annat. Under ett tag i högstadiet var det mycket pop och även hiphop. Jag gillar att variera mig, men just nu är det reggae som gäller!


*.. pyssla med naglar,
och det är då oftast mina egna eller någon av mina syskons naglar. Jag vet inte hur jag kom in på detta ämne, men ändå sedan åttan har jag börjat intressera mig för detta och det har bara växt sedan dess. Det är allt från bara enfärgade naglar till naglar med mönster och pärlor! Har dock aldrig blivit tillfrågad att måla någon annan än familjens naglar, men eftersom jag brinner för det inte omöjligt att det blir något av det i framtiden!


*.. fota.
Det är det jag brinner för mest. När jag var liten ville jag bli delfinskötare och tränare och jag kan säga att det fortfarande är en dröm. Men jag har även velat bli fotograf väldigt länge. Därför var det inga problem att göra gymnasieval för mig. Jag visste vad jag ville gå, även om det innebar att jag var tvungen att flytta, och jag körde på det stenhårt!
Jag går tredje året på Mediaprogrammet, så det är sista året. Jag tycker egentligen jag inte har lärt mig så mycket av skolan, men under åren har jag lärt mig väldigt mycket själv. Både kamerateknik och även lite PhotoShop. Vi har fått fota lite på skolan, med kamerorna där. Men jag har även gått en kvällskurs en gång i veckan sedan jag flyttade hit där vi har fotat både ute och i studio. Sen har jag nyligt fått en studio hemma i Malå som jag också har hunnit testa några gånger. Den är inte 100% klar än men det kommer den garanterat bli!


Under den senaste tiden har jag mest fotat porträtt i studion men jag gillar att fota allt möjligt! Djur, människor, natur, miljöer, you name it! Min stora dröm är att fara till Afrika och Australien och fota vilda djur, och det är en dröm jag vet att jag har möjlighet att förverkliga så jag ska köra stenhårt på den när tid för det kommer!


Nu hoppas jag att ni kommer kika in lite nu och då för att läsa men kanske även ge respons. Det skulle uppskattas väldigt!





RSS 2.0